dinsdag, 07 juli 2015 19:27

Watersportvereniging d' Oosterschelde

Watersportvereniging d' Oosterschelde zal tijdens Wemeldingedag uitvaren voor hun jaarlijkse clubkampioenschappen. Lees meer over deze actieve vereniging.

 

Watersportvereniging d’ Oosterschelde (WSVO) is dé vereniging voor vaste ligplaatshouders in de jachthaven Wemeldinge en is opgericht 26 oktober 1976. Jaarlijks worden er door het enthousiaste bestuur tal van activiteiten voor de leden georganiseerd, waarbij het eigen Clubgebouw op de jachthaven het startpunt is.

Voor de meeste inwoners van Wemeldinge zijn de woensdagavond wedstrijden (TwilightRaces)

de meest zichtbare WSVO activiteit vanaf “de Punt” zijn de starts en finish van de verschillende klasse goed te volgen. (start 19.30 en 19.40 uur)

Verenigingstochten naar de verschillende jachthavens in het Delta gebied staan ieder jaar op het WSVO programma, zoals ook een jaarlijks Midzomernachtfeest/BBQ.

Op vrijdagavond is het Clubgebouw regelmatig geopend voor leden en passanten voor de WSVO babbels.

Het WSVO Clubkampioenschap neemt een speciale plek in op het WSVO programma. Deze zeilwedstrijd valt samen met de Wemeldingedag, 12 september en het startsignaal om 11.30 uur is het begin van deze bruisende dag die vol staat met allerlei activiteiten rondom de jachthaven.

Een bijzondere zeilwedstrijd is de LongDistanceRace deze staat begin oktober op het programma.

Tijdens de wedstrijd is het de kunst om gedurende de wedstrijd periode zoveel mogelijk mijlen te varen volgens een bepaald aantal boeien. Na afloop van deze wedstrijd is er voor de leden een mosselavond.

Tijdens de wintermaanden worden in de jachthaven een aantal KouweNeuzenRaces gevaren met radiografisch bestuurbare zel f gebouwde zeilbootjes. Kom maar eens kijken.

Alles over watersportvereniging d’ Oosterschelde is te vinden op www.wsvo.nl

Bekeken 1578 keer Laatst aangepast op dinsdag, 07 juli 2015 19:46